Кам’янська міська територіальна громада
Черкаський район, Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День пам'яті жертв голодоморів в Україні

Дата: 25.11.2023 16:30
Кількість переглядів: 118

 

Фото без описуФото без опису

Четверта субота листопада для багатьох українців не просто день. Сьогодні ми вшановуємо пам’ять жертв однієї з найтрагічніших сторінок історії нашого народу, пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років – день глибокої скорботи і туги за мільйонами обірваних життів наших співвітчизників.

Ця жахлива трагедія не має аналогів в історії людства. На жаль, навіть неможливо підрахувати кількість жертв геноциду українського народу. Нині нащадки тих, хто творив Голодомор в 30-х роках минулого століття взялися за свою чорну справу. Знову не лише українці, а і значна частина населення світу може опинитися на межі голоду через безглузду війну, що розпочала російська федерація.

У цей день ми об’єднані у великій скорботі за весь український народ. Схиляємо голови в глибокій жалобі за тими людьми, які загинули голодною смертю, стали жертвами політичних репресій. Нехай пам’ять про всіх невинно убієнних живе в наших серцях та гуртує у спільній боротьбі за свободу та гідність українського народу.

Ми винесли важкий урок з історії і повинні пам’ятати про всіх жертв Голодоморів, ми не повинні бути байдужими, ми маємо бути людьми.

Але не лише минуле загрожує нашій нації. Сучасні події свідчать про те, що Україна знову стала об'єктом агресії. Російська федерація вдається до шокуючих методів, щоб створити новий голодомор в Україні. Обстріли зернової інфраструктури, мінування полів та знищення сільгосптехніки – це лише деякі зі злоякісних інструментів, які використовуються для досягнення злочинних цілей.

Нинішні атаки на сільськогосподарську базу не лише ставлять під загрозу безпеку України, але і мають потенціал вплинути на глобальний ринок харчових продуктів. Світ повинен реагувати на ці спроби використовувати голод як інструмент політичного тиску.

День пам'яті жертв голодоморів не лише нагадує нам про минуле, але й закликає до об'єднання сил усіх країн для запобігання новим голодоморам і забезпечення миру та безпеки. Вічна пам'ять жертвам Голодоморів!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень