Кам’янська міська територіальна громада
Черкаський район, Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Камʼянський відділ Черкаської філії Черкаського обласного центру зайнятості інформує!

Дата: 16.02.2024 14:40
Кількість переглядів: 78

 

 

 

Фото без описуВ умовах повномасштабної війни одним із найважливіших завдань держави є соціальний захист ветеранів та людей з інвалідністю, яка була отримана внаслідок війни. Крім надання соціальних гарантій вони також потребують допомоги в адаптації та переході від військової кар'єри до цивільного життя. Одним з механізмів підтримки конкурентоспроможності та подальшого працевлаштування учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни є професійне навчання.

Наразі реалізується урядовий проєкт, який дозволяє цим категоріям громадян пройти первинну професійну підготовку, перепідготовку, а також підвищення кваліфікації безкоштовно в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості .

Порядок реалізації експериментального проекту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості, затверджений Постановою КМУ від 15.09.2023 №984.

Мета даного проєкту?

Повернути до соціального і трудового життя людей, які боронили нашу країну або постраждали внаслідок війни.

 

Як це працює?

Відтепер ветерани війни та особи з інвалідністю можуть отримати безкоштовне професійне навчання.

Мова йде про підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації у Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Детальніше про послугу https://is.gd/nAezlC

Скільки триває навчання?

Кандидати можуть підвищити кваліфікацію. Пройти короткотермінове навчання від 4 днів до трьох місяців. Або ж вони можуть здобути новий фах. Курс триває до 6 місяців. Навчання проходить у вигляді денної чи вечірньої форми або дистанційно.

 

Які документи отримують учасники проєкту після закінчення навчання?

Після успішного завершення результатом професійного навчання є здобуття повної або часткової професійної кваліфікації з отриманням свідоцтва державного зразка про присвоєння або підвищення робітничої кваліфікації.

 

За більш детальною інформацією звертайтеся до Камʼянського відділі Черкаської філії Черкаського обласного центру зайнятості за адресою: м. Камʼянка , вул..Захисників України, 37 або за телефоном    0 (99) 252 80 24.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень