Кам’янська міська територіальна громада
Черкаський район, Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зустріч з журналістом La Croix: Розмова про зміни в житті Кам'янської громади під час війни

Дата: 19.02.2024 16:55
Кількість переглядів: 58

 

 

Фото без опису

Сьогодні, 19 лютого, відзначилося цікавою подією - візитом журналіста французької газети La Croix, Фабріса Дюпре. Зустріч відбулася в невимушеній атмосфері, де обговорювалися важливі теми, пов'язані зі змінами в місті під час періоду війни.

Однією з головних тем розмови були вплив війни на різні аспекти життя кам'янчан. Представники громади поділилися історіями про вплив війни на економіку, освіту та медицину громади. Зокрема, обговорювалися зусилля громади в умовах війни забезпечити нормальне функціонування шкіл і лікарень.

Важливою темою була внутрішня міграція та підтримка внутрішньо переміщених осіб. Учасники обговорили заходи, які вживає громада для надання допомоги тим, хто був вимушений залишити свої домівки через війну.

Говорили також і про питання міграції українців в Європу. Дискусія охопила наслідки цього явища як для України, так і для країн Європи.

Окремий акцент був зроблений на волонтерському русі та підтримці Збройних Сил України. Представники громади розповіли про те, як влада міста, волонтери та громадські організації здійснюють допомогу та підтримку ЗСУ.

На завершення зустрічі, керівники громади висловили прохання до французького журналіста Фабріса Дюпре - допомогти знайти місто-партнера для Кам'янки в Франції. Цей крок спрямований на розширення міжнародного співробітництва та обміну досвідом між громадами обох країн. Це може стати важливим кроком у зміцненні дружби та розуміння між українським та французьким народами, незважаючи на випробування, які призвела війна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень