Кам’янська міська територіальна громада
Черкаський район, Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОРОКУ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ 210 РОКІВ

Дата: 09.03.2024 10:00
Кількість переглядів: 81

 

 

Сьогодні ми відзначаємо 210 річницю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка - поета, митця, пророка, якого час не стирає з пам'яті народу, а його слова лунають в серцях кожного українця.

Фото без опису

Шевченко, як великий борець за свободу та гідність, не лише відображав долю свого народу в своїх творах, але й став пророком, який вирізнявся неабиякою здатністю передбачення. Його слова про волю, гідність та справедливість здебільшого були написані в часи, коли народ України боровся за своє право на існування та самовизначення.

"Згинуть народи, а слава ім воля! Борітеся – поборете! Вам бог помагає, ви буйний люд, Ваша сила – в єднанні!"

Ці слова Шевченка стали пророчими для нашого покоління, яке веде тяжку боротьбу за своє існування.  Тарас Шевченко втілив в своїх віршах силу слова та висловив через них глибокі почуття народу. Його твори – це натхнення для нас, щоб продовжувати боротьбу за свої переконання, за справедливість та свободу.

Нехай цей день буде нагадуванням для нас про те, що слова Шевченка – це не лише поезія, але й заклик до дії, до об'єднання нації в боротьбі за краще майбутнє. Нехай його творчість завжди буде джерелом натхнення для всіх, хто шукає сенс у великому слові та гідності в діях.

Слава великому Тарасові! Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень