Кам’янська міська територіальна громада
Черкаський район, Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

26 квітня – День Чорнобильської трагедії. Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф.

Дата: 26.04.2024 11:51
Кількість переглядів: 82

Фото без описуФото без опису

 

 

Ось вже 38 років біль і тривога Чорнобиля залишається в наших серцях. Ці відчуття змушують кожного зупинитись і озирнутись в той страшний 1986 р. Хоча стільки років минуло відтоді, а пам’ять наша зберігає все до найменших подробиць, бо надто вражаючими і болючими були ці подробиці.

26 квітня – є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу Чорнобильської АЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії.

 В цей день в  Кам’янській громаді відбулись заходи по вшануванню пам’яті загиблих, хода колони пам’яті та покладанням квітів до пам’ятного знаку ліквідаторам Чорнобильської АЕС.

Ми висловлюємо щирі слова подяки та засвідчуємо свою шану за героїзм та самовідданість всім ліквідаторам страшної аварії. Адже ціною власного життя та здоров'я без вагань та роздумів, ви ліквідовували наслідки аварії на Чорнобильській АЕС.

Скільки б не минуло років, ця дата завжди буде в нашій пам’яті як чорна сторінка в історії України. Не забуваймо про героїзм усіх, хто брав участь у ліквідації наслідків тієї жахливої аварії. Пам’ятаємо тих, хто ціною життя рятував світ. Шануємо і дякуємо живим ліквідаторам.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень