Кам’янська міська територіальна громада
Черкаський район, Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

8 травня – День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років

Дата: 08.05.2024 12:02
Кількість переглядів: 40

 

 

Сьогодні Україна вшановує пам’ять та перемогу над нацизмом у Другій світовій війні, яка є однією з найжорстокіших сторінок людської історії. Цей день, 8 травня, символізує не лише кінець війни, але й перемогу добра над злом, героїзм над тираниєю. Ми вшановуємо пам'ять всіх, хто віддав своє життя в боротьбі з нацизмом, незалежно від їхньої національності чи віросповідання. Загальнонаціональне вшанування цієї дати відображає нашу глибоку повагу до всіх, хто боровся проти фашизму та тоталітаризму, віддавши свої життя за мир та свободу. Пам'ять про війну має нагадувати нам про страшність конфлікту, про те, як важливо зберігати мир та уникати повторення подібних трагедій.

Україна зі своїм величезним внеском у перемогу заслуговує на особливу вдячність. Мільйони українців, чи то на фронті, чи в тилу, внесли свою частку в перемогу над нацизмом. Це була важка, але важлива боротьба, яка змінила обличчя світу.

Нині, коли ми відзначаємо цей день, ми також повинні пам’ятати про сучасні загрози миру та стабільності. Агресія російської федерації проти України, яка розпочалася у 2014 році з окупації Криму та Донбасу, а в 2022 році переросла в повномасштабне вторгнення, є серйозним випробуванням для нашої держави та міжнародної спільноти. Ми не можемо допустити повторення помилок минулого, ми повинні стати об'єднаними у боротьбі за мир та свободу. У цей день шануємо воїнів, які не пожалкували свого життя тоді і не жалкують зараз.

Нехай 8 травня завжди нагадує нам про ціну миру та важливість його збереження. Добро завжди переможе зло! Віримо в нашу національну Перемогу над рашизмом.

Слава Україні!!!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень