Кам’янська міська територіальна громада
Черкаський район, Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вишиванка: Магічний Код Нації

Дата: 16.05.2024 16:31
Кількість переглядів: 88

 

 

 

Традиційно в третій четвер травня весь світ та Україна відзначають всесвітній День вишиванки. Для українця вишиванка - це не просто одяг, а своєрідний оберіг, ідентифікація, це його код нації, який він несе у своєму серці, у кожному візерунку, кольорах.

Сьогодні, в цей важливий для кожного українця день, громада міста Кам'янка зібралася на вишиванковій ході. Це був день, коли кожен відчував себе частиною великої родини, яка об’єднана не лише вишиваними мотивами, але й спільним духом патріотизму.

Проходячи Центральною частиною міста, хода зупинилася. Зупинилася, щоб вшанувати пам'ять полеглих героїв, що віддали своє життя, захищаючи нашу країну. Завдяки їхньому подвигу, ми мали змогу сьогодні йти вулицями рідного українського міста у рідному національному вбранні.

Після хвилини мовчання, було покладено квіти до стели «Ваш подвиг навіки в наших серця».

Хода завершила свій шлях в парку біля дитячої музичної школи, де відбувся благодійний захід під назвою "Вишиванка: Магічний Код Нації". Для місцевих жителів та гостей міста був організований ярмарок, де кожен міг задонатити кошти на підтримку Збройних Сил України, купивши смаколики та сувеніри. Міський голова Володимир Тірон особисто вручив подяки представникам волонтерського руху "Великі серця соцмереж", які активно допомагають нашим захисникам і захисницям. Усі присутні мали можливість насолодитися виступами хореографічних колективів громади та гостей з м. Канева.

Цей день став важливою подією для громади, не лише як символ віри та гордості, але й як доказ єднання та солідарності українського народу. Нехай вишиванка завжди буде для нас не лише одягом, а й магічним кодом, який об'єднує нас у велику сім'ю, здатну переживати будь-які випробування разом.

Дякуємо кожному і кожній, хто долучився до заходу.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень