Кам’янська міська територіальна громада
Черкаський район, Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу

Дата: 18.05.2024 09:35
Кількість переглядів: 65

 

 

Сьогодні, 18 травня, ми вшановуємо пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу. Цього року ми відзначаємо 80-ті роковини депортації кримськотатарського народу з території Кримського півострова радянським тоталітарним режимом. Саме цього дня, у 1944 році, розпочалася жахлива спецоперація військ НКВД, внаслідок якої понад 190 тисяч кримських татар були насильно вивезені зі своїх рідних земель.

 

Ця жорстока акція тривала три дні і не оминула також інші національні меншини: понад 40 тисяч болгар, вірмен, греків, турків і ромів також зазнали депортації з півострова у 1944 році. Ці дії спричинили невимовні страждання та загибель багатьох людей, а також знищили культурну спадщину та історичну пам’ять цілого народу.

 

Після незаконної анексії Криму у 2014 році російська влада продовжує дискримінацію та утиски кримських татар, що залишилися на півострові. Незважаючи на це, кримськотатарський народ продовжує боротися за свої права та збереження своєї ідентичності.

 

Ми повинні пам’ятати про ці трагічні події та робити все можливе для захисту прав і свобод кримськотатарського народу. Їхня боротьба є частиною нашої спільної історії та майбутнього. Пам’ять про жертв геноциду кримськотатарського народу назавжди залишиться в наших серцях.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень