Кам’янська міська територіальна громада
Черкаський район, Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День пам’яті жертв політичних репресій

Дата: 19.05.2024 09:43
Кількість переглядів: 39

 

 

Сьогодні, 19 травня, у третю неділю травня, Україна відзначає День пам’яті жертв політичних репресій. Цей день був встановлений згідно з Указом Президента від 21 травня 2007 року для вшанування десятків тисяч людей, розстріляних комуністичним режимом, сотень тисяч ув’язнених у тюрми та табори, відправлених на заслання або примусове психіатричне лікування.

 

Політичні репресії комуністичного режиму, а нині і російського залишили глибокі рани на тілі нашої нації. Кількість цих мучеників настільки велика, що досі неможливо точно підрахувати всі жертви. Ці люди зазнали нелюдських страждань лише за свої переконання, за прагнення до свободи та справедливості. Їхні долі нагадують нам про необхідність захисту прав людини та свободи слова.

 

Ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто став жертвами політичних репресій. Ми вшановуємо їхню мужність та незламність, їхню віру у краще майбутнє для наступних поколінь. Нехай ця пам'ять буде для нас застереженням та натхненням у нашій боротьбі за вільну та демократичну Україну.

 

Вічна пам'ять жертвам політичних репресій. Нехай їхні страждання не будуть забуті, а їхні ідеали продовжують жити у наших серцях і в наших діях.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень