Кам’янська міська територіальна громада
Черкаський район, Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Громадське здоров’я – це передусім психічне здоров’я кожного

Дата: 24.05.2024 14:20
Кількість переглядів: 44

 

 

Психічний та соціальний добробут кожного залежать від того як ми піклуємося про ментальне здоров’я, а це – цілий комплекс дій на різних рівнях від особистого до національного.

Одною із важливих складових здоров’я людини є її ментальне здоров’я. Формування здорового психічного способу життя – багатофакторний процес, який відбувається під впливом природних умов, залежить від національних, культурних, релігійних особливостей та рівня соціально-економічного розвитку країни. У 75% випадків більшість захворювань є наслідком нашого способу життя що у великій мірі впливає на психічний стан людини.

Потрібно пам’ятати що здоровий спосіб життя – це комплекс дій, який включає:

  • дотримання принципів здорового харчування. Варто їсти максимально корисну їжу, яка насичує організм повноцінними білками, жирами природними вуглеводами та мікроелементами.
  • активний спосіб життя, регулярне заняття спортом. Сон більше 7 годин зменшує ризик інсультів та інфарктів на 33%;
  • відмову від шкідливих звичок (вживання наркотичних речовин, паління, надмірне вживання алкоголю): чим швидше ми позбудемось їх, тим краще будемо себе почувати, матимемо більше шансів уникнути серйозних психічних та соматичних захворювань;
  • своєчасну діагностику стану всього організму, що дозволяє виявляти на ранніх стадіях захворювання, які ефективно лікуються. Рекомендуємо проводити доступні для кожного українця безоплатні медичні дослідження та  послуги;
  • невід’ємною частиною здорового психічного способу життя є позитивне мислення, хороший настрій, що покращує обмін речовин в організмі, зміцнює імунітет, сповільнює процеси старіння.

Фото без опису

Камянське відділення

ДУ «Черкаський обласний центр контролю

та профілактики хвороб Міністерства  охорони              

здоров’я України»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень