Кам’янська міська територіальна громада
Черкаський район, Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відкрито меморіальні дошки на честь полеглих захисників

Дата: 01.10.2024 16:18
Кількість переглядів: 61

 

 

Сьогодні, в День захисників та захисниць України, у Кам’янській громаді відбулася важлива подія — відкриття меморіальних дошок нашим землякам-героям Сергію Коту та Олександру Запісочному. Їхні імена назавжди залишаться в пам'яті рідних, побратимів та всіх українців, які шанують відвагу і самопожертву в боротьбі за свободу та незалежність нашої Батьківщини.

Сергій Кот народився у місті Кам’янка, був людиною щирою, відданою своїй родині, друзям і країні. Він пройшов шлях від волонтера до захисника своєї землі, добровольцем ставши на захист України 25 лютого 2022 року. Сергій, молодший сержант, із честю виконував свій обов’язок, був на передовій у Білоцерківському напрямку, боровся за Київ, а згодом і на інших ділянках фронту. На жаль, Сергій Кот загинув під час мінометного обстрілу в Донецькій області 18 березня 2024 року, гідно виконуючи свій обов'язок перед Україною.

Олександр Запісочний, уродженець Кам'янки, не залишився байдужим після вторгнення ворога на нашу землю. Працюючи електрогазозварювальником та охоронником, Олександр завжди був готовий допомагати іншим, мав високі моральні цінності і не міг стояти осторонь. Після початку повномасштабної війни він добровільно приєднався до територіальної оборони, а згодом був направлений на передові позиції в різних напрямках. На жаль, він віддав своє життя, захищаючи українську землю на Куп’янському напрямку у січні 2024 року.

На церемонії відкриття меморіальних дошок були присутні родичі, друзі, побратими, жителі міста, керівництво громади та представники духовенства. Після вшанування пам’яті загиблих хвилиною мовчання, настоятелі Православної церкви України освятили меморіальні дошки.

Ми не забудемо їхню самопожертву, і докладемо всіх зусиль, щоб їхні мрії про вільну Україну здійснилися. Пам'ять про наших захисників завжди житиме у наших серцях.

На зображенні може бути: 1 особа та текст

На зображенні може бути: 15 людей, автомобіль та текст

На зображенні може бути: 4 людини

На зображенні може бути: 1 особа та Котсволдс

На зображенні може бути: 1 особа та текст

На зображенні може бути: 17 людей

Слава Україні! Героям слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень