Кам’янська міська територіальна громада
Черкаський район, Черкаської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВІДКРИТТЯ АЛЕЙ СЛАВИ У СЕЛАХ КАМ’ЯНСЬКОЇ ГРОМАДИ

Дата: 01.10.2024 16:51
Кількість переглядів: 49

 

 

У День захисників та захисниць України та Українського козацтва в селах Вербівка, Лебедівка та Лузанівка відбулися заходи з вшанування пам’яті полеглих захисників — відкриття Алей Слави Героїв та Меморіальних стендів. Ці місця стануть символами нашої вдячності та пам'яті про земляків, які віддали свої життя за волю, незалежність та майбутнє України.

У Вербівці вшанували чотирьох Героїв:

• Іван Миколайович Крьока, 1975 року народження, військовослужбовець гранатометного взводу механізованого батальйону, загинув 6 липня 2023 року в Луганській області.

• Валентин Миколайович Веремієнко, який помер 16 листопада 2023 року на Харківщині під час військової служби.

• Олександр Михайлович Заболотній, 1993 року народження, водій відділення протитанкових ракетних комплексів, помер від отриманих поранень 30 квітня 2023 року.

• Владислав Миколайович Швагер, 1982 року народження, молодший сержант, командир мінометного відділення, загинув 30 жовтня 2022 року на Донеччині.

На зображенні може бути: дорогаНа зображенні може бути: 18 людейНа зображенні може бути: 5 людей та текстНа зображенні може бути: 4 людини та текстНа зображенні може бути: 2 людини, пам’ятник та текстНа зображенні може бути: 2 людини, пам’ятник та текст

У Лебедівці відкрито меморіальний стенд на честь Олександра Олександровича Голобородька, солдата-зенітника, який загинув 14 червня 2024 року поблизу населеного пункту Водяне в Донецькій області.

На зображенні може бути: 1 особа та текст

На зображенні може бути: 5 людей та текстНа зображенні може бути: 1 особа та текстНа зображенні може бути: 2 людиниНа зображенні може бути: 5 людей та текст

У Лузанівці було відкрито Алею Слави чотирьох Героїв:

• Микола Григорович Белима, учасник боїв за Дебальцеве, загинув у 2015 році.

• Сергій Васильович Драган, який віддав життя у 2023 році під час оборони Харківщини.

• Сергій Анатолійович Ратушний, загинув у боях біля Синьківки у 2023 році.

• Сергій Миколайович Голобородий, загинув у 2024 році під час виконання бойового завдання в Бахмутському районі.

На зображенні може бути: текст

На зображенні може бути: 5 людей та текстНа зображенні може бути: 17 людейНа зображенні може бути: 10 людей та текстНа зображенні може бути: 8 людей, Бранденбурзькі ворота та текстНа зображенні може бути: 4 людини та текстНа зображенні може бути: 5 людей та текстНа зображенні може бути: 5 людей, пам’ятник та текст

Під час заходів родичі загиблих героїв відкрили пам'ятні стенди, а священнослужителі Православної церкви України провели молебень і освятили їх. Присутні вшанували пам'ять Героїв хвилиною мовчання та поклали квіти як символ вдячності та шани.

Ми завжди пам’ятатимемо наших Героїв. Їхня мужність та відданість стали прикладом для всіх нас. Вони назавжди залишаться в наших серцях.

Слава Україні! Героям слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень